Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δέσμη μέτρων για διεθνή ανάπτυξη συζητά το G20

Δέσμη μέτρων για την ώθηση της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο εξετάζει το G20 όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. "Πλησιάζουμε σε επίτευξη κοινής θέσης", δηλώνει ο Mario Monti.

Δέσμη μέτρων για διεθνή ανάπτυξη συζητά το G20
Δέσμη μέτρων για την ώθηση της οικονομίας σε διεθνές επίπεδο εξετάζει το G20 όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από τον Καναδά. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η παγκόσμια ανάκαμψη καθώς ορισμένες χώρες θα προχωρήσουν σε μείωση των ελλειμμάτων τους, ενώ άλλες -εκείνες με υγιή δημοσιονομική θέση- θα δεσμευθούν για επιπλέον μέτρα ώθησης της οικονομίας, εφόσον χρειαστεί.

Η σύνοδος του G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού κλείνει στις 19 Ιουνίου και σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο η ατζέντα δεν διαφέρει από την προηγούμενη σύνοδο στις Κάννες το 2011. Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων κρατών φέρονται να προσπαθούν ακόμη να καταλήξουν στο ύφος της διατύπωσης του κοινού ανακοινωθέντος.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti, κατά την άφιξή του στο Μεξικό, δήλωσε ότι η ανάπτυξη «θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης» της συνόδου. «Νομίζω ότι πλησιάζουμε στην επίτευξη κοινής θέσης» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v