Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann:Η νομισματική σταθερότητα στόχος της ΕΚΤ

Η Ευρώπη δεν μπορεί να αναβάλλει διαρκώς τις δύσκολες αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, δήλωσε την Πέμπτη ο Jens Weidmann, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντιμετωπίσει το ρίσκο πληθωριστικών πιέσεων.

Weidmann:Η νομισματική σταθερότητα στόχος της ΕΚΤ
Η Ευρώπη δεν μπορεί να αναβάλλει διαρκώς τις δύσκολες αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, δήλωσε την Πέμπτη ο Jens Weidmann, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να αντιμετωπίσει το ρίσκο πληθωριστικών πιέσεων.

"Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό τρόπο το ρίσκο ανοδικών πληθωριστικών πιέσεων. Τα βήματα που απαιτούνται δεν πρέπει να καθυστερήσουν για θέματα που δεν έχουν σχέση με τη νομισματική πολιτική" ανέφερε ο κ. Weidmann.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Weidmann επανέλαβε τη θέση του ότι η έκδοση ευρωομολόγου δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως και η αύξηση του πληθωρισμού.

Ο κ. Weidman απέρριψε τις εκκλήσεις για αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη ώστε να ανακουφιστούν οι χώρες της περιφέρειας, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να λύσουν με αυτό τον τρόπο τα προβλήματα τους.

"Το κόστος για την αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής ως εγγύηση στη νομισματική σταθερότητα, θα είναι πολύ μεγάλο" τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v