Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Συνομιλίες SPD με Hollande για ανάπτυξη

Οι ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας, του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, θα διεξαγάγουν συνομιλίες για την κρίση στο ευρώ με τον σοσιαλιστή νέο πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande.

Γερμανία: Συνομιλίες SPD με Hollande για ανάπτυξη
Οι ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας, του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, θα διεξαγάγουν συνομιλίες σχετικά με την κρίση χρεών της ευρωζώνης με τον σοσιαλιστή νέο πρόεδρο της Γαλλίας Francois Hollande.

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν την Τετάρτη και θα ανταλλάξουν απόψεις για μεθόδους τόνωσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Όπως το γερμανικό SPD, που ελπίζει να εκδιώξει την καγκελάριο Angela Merkel στις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου χρόνου, ο κ. Hollande τάσσεται υπέρ μιας πιο φιλοαναπτυξιακής οικονομικής ατζέντας στην Ευρώπη.

Οι θέσεις των δύο πλευρών έχουν δεχτεί σημαντική ώθηση μετά τη δημοσκόπηση του Σαββατοκύριακου για τις εκλογές στη Γερμανία, που έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους σοσιαλιστές.

Η απόκλιση υπέρ της συντηρητικής συμμαχίας της Merkel μειώνεται σταθερά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της δυσαρέσκειας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της εγχώριας οικονομίας και της ευρωπαϊκής κρίσης.

Αν η ψαλίδα συνεχίσει να κλείνει, το SPD θα μπορούσε να αναλάβει κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους.

Όσον αφορά τις επικείμενες συνομιλίες, η ανακοίνωση του SPD αναφέρει ότι «στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον κ. Hollande θα τεθούν τα τρέχοντα ζητήματα ευρωπαϊκής και οικονομικής πολιτικής».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v