Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Katainen: Ευρωομόλογο μόνο για χώρες με "A"

H έκδοση ευρωομολόγου θα είχε θετικά αποτελέσματα μόνο αν περιοριζόταν σε κράτη με υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, δήλωσε την Τρίτη ο Φινλανδός πρωθυπουργός Jyrki Katainen.

Katainen: Ευρωομόλογο μόνο για χώρες με A
H έκδοση ευρωομολόγου θα είχε θετικά αποτελέσματα μόνο αν περιοριζόταν σε κράτη με υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, δήλωσε την Τρίτη ο Φινλανδός πρωθυπουργός Jyrki Katainen.

Τα ευρωομόλογα για χώρες που έχουν τουλάχιστον ένα Α στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας μπορεί να πιέσουν τις αποδόσεις προς τα κάτω, "ακόμα και προς όφελος χωρών όπως η Γερμανία και η Φινλανδία", ανέφερε ο κ. Katainen κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο, στο οποίο παραβρέθηκε και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο, ο κ. Katainen τάχθηκε κατά της χρήσης ευρωομολόγων συνολικά για την ευρωζώνη, ακόμα και για χώρες που δεν ικανοποιούν τα κριτήρια του ελλείμματος και του χρέους.

"Αν είχαμε ένα ευρωομόλογο θα μπορούσε να είναι μόνο για χώρες που εκπληρώνουν τα κριτήρια για το έλλειμμα και το χρέος, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης" πρόσθεσε.

Η έκδοση περισσότερου χρέους για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν θα είναι βιώσιμη, υπογράμμισε ο κ. Katainen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v