Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Η Ισπανία έλαβε τη σωστή απόφαση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επιδοκίμασε την απόφαση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Παραπλανητική η συζήτηση για τα ευρωομόλογα.

Μέρκελ: Η Ισπανία έλαβε τη σωστή απόφαση
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, επιδοκίμασε την απόφαση της Ισπανίας να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επικρίνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή γιατί δεν αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος.

"Ήταν σωστό για την Ισπανία να ζητήσει βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών" δήλωσε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι η αιτία της ισπανικής κρίσης ήταν "η φούσκα στην ισπανική αγορά κατοικίας τα τελευταία δέκα χρόνια" και όχι μακροοικονομικοί παράγοντες.

"Αν θέλουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα προσφέρουν καλύτερη εποπτεία των τραπεζών, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να παραχωρήσουμε περισσότερη εθνική κυριαρχία" σημείωσε η κ. Μέρκελ σε συνάντηση συντηρητικών ψηφοφόρων στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεση της με τα ευρωομόλογα, αποκαλώντας τη συζήτηση παραπλανητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v