Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: 21-28 Ιουνίου το μνημόνιο για το πακέτο

Η Ισπανική κυβέρνηση εκτιμά πως θα υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για το σχεδιαζόμενο πακέτο διάσωσης των τραπεζών της, κάποια στιγμή μεταξύ της 21ης και της 28ης Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού ΥΠΟΙΚ.

Ισπανία: 21-28 Ιουνίου το μνημόνιο για το πακέτο
Η Ισπανική κυβέρνηση εκτιμά πως θα υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για το σχεδιαζόμενο πακέτο διάσωσης των τραπεζών της, κάποια στιγμή μεταξύ της 21ης και της 28ης Ιουνίου, μέχρι δηλαδή την προγραμματισμένη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το μνημόνιο βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισής του, καθώς το περιεχόμενό τους έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ της Ισπανίας και των ευρωπαίων εταίρων. Ωστόσο, είναι πιθανό να μην υπογραφεί πριν το τέλος της πρώτης φάσης της διαδικασίας εξωτερικού λογιστικού ελέγχου των ισπανικών τραπεζών, που αναμένεται στις 21 Ιουνίου, όταν οι λογιστές θα πρέπει να παρουσιάσουν την προκαταρκτική έκθεση για τις κεφαλαιακές ανάγκες του κλάδου, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος πάντως δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του Τύπου σύμφωνα με το οποίο η Ισπανία θα πληρώνει ετήσιο επιτόκιο 3% για το δάνειο ύψους έως 100 δισ. ευρώ. Δήλωσε ότι το επιτόκιο θα κυμανθεί μεταξύ του 3% και του 4% όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v