Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Έτοιμοι να δράσουμε όποτε χρειαστεί

H Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Merkel: Έτοιμοι να δράσουμε όποτε χρειαστεί
H Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron.

"Είναι σημαντικό να τονίσουμε και πάλι ότι έχουμε δημιουργήσει τα εργαλεία παροχής στήριξης στην ευρωζώνη και ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία όποτε κριθεί απαραίτητο" ανέφερε η κ. Merkel.

"Αυτή είναι μια ξεκάθαρη έκφραση της πολιτικής μας βούλησης να διατηρήσουμε σταθερή την ευρωζώνη, ώστε η ευρωζώνη να συνεισφέρει στην παγκόσμια ανάκαμψη" πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε ότι πλέον "δεν τίθεται θέμα αλληλεγγύης των ευρωπαίων εταίρων, αλλά η ταύτιση των Ελλήνων με το σχέδιο διάσωσης".  

"Το θέμα της αλληλεγγύης καθαρά και απλά δεν είναι αυτό που πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων", υπογράμμισε, συγκρίνοντας τη βοήθεια της Ευρώπης προς τη χώρα με το Σχέδιο Μάρσαλ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron επανέλαβε από την πλευρά του την αντίθεση του στην επιβολή ενός φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, λέγοντας ότι θα διώξει επενδύσεις προς κράτη που δεν έχουν τέτοιες ρυθμίσεις.

Η επιβολή ενός τέτοιου φόρου "θα ήταν μια κακή πολιτική γιατί θα σήμαινε λιγότερες θέσεις εργασίας και θα έβλαπτε την οικονομία μας" σημείωσε ο κ. Cameron.

Παράλληλα, ο κ. Cameron απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο να εγκρίνει η Μ. Βρετανία το δημοσιονομικό σύμφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v