Ηττα Microsoft στην προσφυγή κατά της Κομισιόν

Η Microsoft οφείλει να συμμορφωθεί με την εντολή των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αλλάξει την επιχειρηματική τακτική της, αποφάσισε το ευρωπαϊκό δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή του κολοσσού της πληροφορικής.

Ηττα Microsoft στην προσφυγή κατά της Κομισιόν
Η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικών στον κόσμο, οφείλει να συμμορφωθεί με την εντολή των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αλλάξει την επιχειρηματική τακτική της, αποφάσισε το ευρωπαϊκό δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή του κολοσσού της πληροφορικής.

Έτσι, η Microsoft είναι υποχρεωμένη να διαθέσει έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows χωρίς τα λογισμικά video και music player και να δημοσιοποιήσει μυστικά δεδομένα για τα λογισμικά της στους ανταγωνιστές, όπως ανακοίνωσε ο Bo Vesterdorf, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η προσφυγή της Microsoft κατά της αρχικής απόφασης της Κομισιόν, στηριζόταν στο επιχείρημα ότι η εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά αλλά οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι ”δεν στοιχειοθετήθηκε επαρκώς, οπότε απορρίπτεται στο σύνολό της.”

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας ”Βρισκόμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης της Εντολής του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αν και το Πρωτοδικείο απεφάνθη κατά της αίτησης προσωρινών μέτρων της Microsoft, αντλούμε αισιοδοξία από διάφορες παραμέτρους της συζήτησης επί της ουσίας της υπόθεσης από το Δικαστήριο”

Όπως αναφέρει η εταιρία, Παρότι ήλπιζε ότι το δικαστήριο θα ανέστελλε κάποια ή όλα τα ένδικα μέσα στην υπόθεση, την ενθαρρύνει το γεγονός ότι αναγνώρισε πως η Microsoft έχει αρκετά ισχυρά επιχειρήματα που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν στην έφεση.

Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει αν θα εφεσιβάλλει την απόφαση, τονίζοντας ωστόσο πως προς το παρόν, θα συμμορφωθεί, λανσάροντας μία ”υποβαθμισμένη” έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, χωρίς δηλαδή το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων Media Player.

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος της Info Quest ανέφερε: ”Κοιτώντας μελλοντικά από την σημερινή απόφαση, η Microsoft, ως στενός μας συνεργάτης, μας διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής οικονομίας και προσβλέπει στην επίλυση της υπόθεσης, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συνεχιστεί η προσφορά και συμβολή της αυτή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v