Fannie Mae: Παραίτηθηκαν τα δύο κορυφαία στελέχη

Τα δύο ανώτατα στελέχη του στεγαστικού κολοσσού των ΗΠΑ Fannie Mae υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν όταν ανακαλύφθηκαν παρατυπίες στα λογιστικά της εταιρίας, που υποχρεώνεται να αναθεωρήσει κέρδη 9 δισ. δολ.

Fannie Mae: Παραίτηθηκαν τα δύο κορυφαία στελέχη
Τα δύο ανώτατα στελέχη του στεγαστικού κολοσσού των ΗΠΑ Fannie Mae υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν όταν ανακαλύφθηκαν παρατυπίες στα λογιστικά της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Franklin Raines, ο οποίος έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Clinton και ο οικονομικός διευθυντής J. Timothy Howard αποχώρησαν από τον όμιλο, που είναι ο δεύτερος ισχυρότερος οίκος χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας έχει απευθύνει συστάσεις στην Fannie Mae και η εταιρία είναι υποχρεωμένη να επαναδιατυπώσει τα αποτελέσματά της, με αναθεώρηση κερδών έως και 9 δισ. δολ.

Στις έρευνες διαπιστώθηκαν πολλαπλές λογιστικές παρατυπίες στην Fannie Mae, η οποία τροφοδοτεί με πιστώσεις την αξίας 8 τρισ. δολ. κτηματαγορά των ΗΠΑ.

Ο Raines υποχρεώθηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση και την θέση του CEO ανέλαβε προσωρινά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος λειτουργίας Daniel H. Mudd.

Η εταιρία αποφάσισε να αντικαταστήσει και τον ανεξάρτητο λογιστικό οίκο KPMG.

Η Fannie Mae παραβίασε τους λογιστικούς κανόνες που αφορούν τα παράγωγα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται για την προφύλαξη έναντι των διακυμάνσεων των επιτοκίων καθώς και κάποια προπληρωμένα δάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v