Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΙF: Ανέφικτη η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του IIF, Philip Suttle, υποστήριξε την Τετάρτη ότι μια πανευρωπαϊκή τραπεζική ένωση για την εγγύηση των καταθέσεων και τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών δεν είναι εφικτή.

ΙΙF: Ανέφικτη η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη
Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Philip Suttle, υποστήριξε την Τετάρτη ότι μια πανευρωπαϊκή τραπεζική ένωση για την εγγύηση των καταθέσεων και τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών δεν είναι εφικτή.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Suttle δήλωσε ότι κάθε κράτος μέλος της ευρωζώνης έχει από μια διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Aν ρωτήσεις τα 17 κράτη μέλη για το πώς θα μοιάζει αυτή η τραπεζική ένωση, "θα πάρεις 17 διαφορετικές απαντήσεις", σημείωσε.

Δεδομένων των μεγάλων πιέσεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, "δεν θεωρώ ότι είναι εφικτή", πρόσθεσε ο κ. Suttle.

Eν τω μεταξύ, ο Charles Dallara, αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του IIF στα τέλη του 2012.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters, ο κ. Dallara εκμυστηρεύτηκε σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΙΙF, ότι θα ανακοινώσει την παραίτηση του σε αυριανή σύσκεψη του IIF στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο κ. Dallara σκοπεύει να παραμείνει για κάποιους μήνες στη θέση του, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v