Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Σχεδόν 60% "Ναι" στο δημοψήφισμα

Σύμφωνα με μια αρχικές καταμετρήσεις, έως 60% των Ιρλανδών είπε "ναι" στο ευρωπαϊκό σύμφωνο.

Ιρλανδία: Σχεδόν 60% Ναι στο δημοψήφισμα
Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι μάλλον υιοθέτησαν το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το δημοψήφισμα, που μεταφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.

Σύμφωνα με μια αρχική καταμέτρηση του Dow Jones Newswires, το 55% των Ιρλανδών είπε «ναι» στο ευρωπαϊκό σύμφωνο, ενώ σύμφωνα με αποτελέσματα του BBC το ποσοστό πλησιάζει το 60%.

Οι αγορές αντιδρούν ευνοϊκά με τον γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου ISEQ να υποχωρεί 0,6%, πολύ λιγότερο από άλλους ευρωπαϊκούς δείκτες. Το yield στο 10ετές ιρλανδικό ομόλογο ενισχύεται ελαφρότατα στο 7,46%.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση εμφανίστηκε βέβαιη για την θετική ετυμηγορία, με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δουβλίνου, η οποία παρακολουθεί την καταμέτρηση των ψήφων, να δηλώνει ότι το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας θα επικυρώσει το δημοσιονομικό συμβόλαιο.

"Είμαι πολύ-πολύ αισιόδοξη. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη μισή ώρα για να δούμε πώς προχωρά η καταμέτρηση, αλλά προς το παρόν δείχνει ότι πηγαίνει καλά", δήλωσε η Lucinda Creighton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v