Η Yukos απειλεί με μήνυση την Baikal

Η Yukos θα διεκδικήσει αποζημίωση τουλάχιστον 20 δισ. δολαρίων μετά την κατάσχεση της μεγαλύτερης μονάδας της που απειλεί τις αποστολές φορτίων πετρελαίου, καθώς μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την ταυτότητα του αγοραστή.

Η Yukos απειλεί με μήνυση την Baikal
Η Yukos Oil ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για απώλεια τουλάχιστον 20 δισ. δολαρίων μετά την κατάσχεση της μεγαλύτερης μονάδας της από την κυβέρνηση, που δημιουργεί ανησυχίες για τα φορτία πετρελαίου του ρωσικού κολοσσού.

Η ρωσική επιχείρηση ενέργειας προτίθεται να ”σύρει” την Baikal Finance Group, την μυστηριώδη εταιρία που προσέφερε 9,35 δισ. δολ. για την Yuganskneftegas, στα αμερικανικά δικαστήρια.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Yukos δήλωσαν επίσης ότι θα διεκδικήσουν αποζημίωση ”από όσα τρίτα πρόσωπα συμμετείχαν στην δημοπρασία, στην χρηματοδότηση της πώλησης και σε οποιαδήποτε συναλλαγή σχετίζεται με την αξία της μετοχής.”



Η Yuganskneftegaz, η μονάδα της Yukos που αντλεί το 11% των ρωσικών πετρελαίων, πωλήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου προς 9,3 δισ. δολάρια στην Baikal Finance Group, μια εταιρία η ταυτότητα της οποίας παραμένει άγνωστη.

Εφόσον οι traders δεν γνωρίζουν ποιος είναι πίσω από την Baikal, πιθανόν να αποφύγουν να αγοράσουν τα φορτία της εταιρίας.

Ήδη εξάλλου η Yukos έχει προειδοποιήσει ότι θα υποχρεωθεί να ακυρώσει αποστολές προς τις δυτικές αγορές, εξαιτίας της φορολογικής διαμάχης της με την κυβέρνηση και πράγματι ακύρωσε μια αποστολή τάνκερ και καθυστερεί την αποστολή ενός ακόμη φορτίου από λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v