Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rompuy: Η κρίση απειλεί το κύρος της Ευρώπης

Η κρίση χρέους απειλεί το κύρος της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy. Πρέπει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στο ευρώ, τόνισε.

Rompuy: Η κρίση απειλεί το κύρος της Ευρώπης
Η κρίση χρέους απειλεί την διπλωματική θέση και το κύρος της Ευρώπης ανάμεσα στα άλλα έθνη, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy.

Σε ομιλία του στο Chatham House στο Λονδίνο, ο κ. Rompuy ανέφερε ότι "η αποκατάσταση της σταθερότητας στην ευρωζώνη είναι απολύτως αναγκαία για να αποκτήσουμε τη βαρύτητα που μας αναλογεί στην παγκόσμια σκηνή".

"Ο κόσμος μας κοιτάζει. Οι προσπάθειες μας να υπερβούμε την κρίση έχουν μετατραπεί σε σημείο κλειδί στις συνδιαλλαγές με τους ξένους εταίρους μας" πρόσθεσε ο κ. Rompuy, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να πείσει τους εταίρους της για τη δυνατότητα της να προχωρήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ομιλία του ο κ. Rompuy μίλησε και για "τη φύση της πολιτικής και το δράμα της", απαγγέλλοντας και τη διάσημη φράση του Σαίξπηρ "όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή, Και όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες απλώς παίκτες. Έχουν τις εξόδους και τις εισόδους τους".

Και αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει ότι "αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω για εξόδους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v