Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Egan Jones: Υποβάθμισε Ισπανία σε "Β" από "BB-"

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε την Τρίτη την Ισπανία σε "Β" από "BB-", ενώ διατηρεί το αρνητικό outlook.

Egan Jones: Υποβάθμισε Ισπανία σε Β από BB-
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Egan Jones υποβάθμισε την Τρίτη την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας σε "Β" από "BB-", ενώ διατηρεί το αρνητικό outlook.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Egan Jones αναφέρει ότι η Ισπανία συνεχίζει να αποδυναμώνεται από το έλλειμμα του 9,6% , την προβλεπόμενη ύφεση 1,7%, την υψηλή ανεργία, την εκτίμηση του IIF για επιπρόσθετες τραπεζικές προβλέψεις ύψους € 260 δισ. και τις πιθανές εκροές καταθέσεων.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι από το 2008 ως το 2010, το ΑΕΠ της Ισπανίας υποχώρησε στα € 1,07 τρισ. από € 1,09 τρισ., ενώ το χρέος της αυξήθηκε στα € 563 δισ. από € 381 δισ.

Τα στοιχεία των τελευταίων τριμήνων, δείχνουν ότι το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται, την ώρα που το ΑΕΠ παραμένει σταθερό, με αποτέλεσμα ο λόγος του χρέος προς το ΑΕΠ να ανέβει κοντά στο 88% του ΑΕΠ. 

Επιπρόσθετα, η Ισπανία θα αναγκαστεί να χρηματοδοτήσει ένα μέρος του χρέους των τραπεζών της και των αυτόνομων επαρχιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v