Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inditex: Νο1 εταιρία στον δείκτη ΙΒΕΧ

Η Inditex, ιδιοκτήτρια των αλυσίδων ένδυσης Zara, ξεπερνά την Telefonica και κατακτά την Νο1 θέση μεταξύ των μεγάλων εισηγμένων ισπανικών επιχειρήσεων, με αξία 43 δισ. ευρώ και τιμή μετοχής στα 69 ευρώ.

Inditex: Νο1 εταιρία στον δείκτη ΙΒΕΧ
Η Inditex, ιδιοκτήτρια των αλυσίδων ένδυσης Zara, ξεπερνά την Telefonica και κατακτά την Νο1 θέση μεταξύ των μεγάλων εισηγμένων ισπανικών επιχειρήσεων, καθώς η κρίση χρεών αφαιρεί δισεκατομμύρια από την αξία των καθιερωμένων εταιριών.

Η εταιρία που ανήκει κατά 59% στον πλουσιότερο κάτοικο της Ισπανίας, τον κ. Amancio Ortega, ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά σε κεφαλαιοποίηση τον τηλεπικοινωνιακό φορέα, με την αξία της επιχείρησης να ανέρχεται στα 43 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Inditex, που εισήχθη στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης το 2001 με τιμή 14,7 ευρώ, έκλεισε χθες στα 69 ευρώ. Ο όμιλος είναι από τις πολύ λίγες μεγάλες εισηγμένες εταιρίες της Ισπανίας που συνεχίζει να αυξάνει την αξία του, η οποία αναπτύχθηκε 10% στο έτος.

Η μετοχή της Telefonica αντιθέτως έχει χάσει 43% της αξίας της σε ένα χρόνο.

Η Banco Santander, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, είναι Νο3 σε αξία στον δείκτη Ibex 35, με κεφαλαιοποίηση 42,6 δισ. ευρώ που μειώθηκε 44,7% στο 12μηνο.

Η Inditex, που είναι πλέον η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο σε αξία, άνοιξε πέρσι 411 νέα καταστήματα διεθνώς, δηλαδή περισσότερα από ένα την ημέρα, και τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν στα 1,93 δισ. ευρώ ενώ οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v