Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Απουσία από αγορές ομολόγων επί 11η εβδομάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απουσίασε από τις αγορές κρατικών ομολόγων επί 11η συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, αρνούμενη να υποκύψει στις αυξανόμενες πολιτικές και επενδυτικές πιέσεις.

ΕΚΤ: Απουσία από αγορές ομολόγων επί 11η εβδομάδα
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απουσίασε από τις αγορές κρατικών ομολόγων επί 11η συνεχόμενη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα, αρνούμενη να υποκύψει στις αυξανόμενες πολιτικές και επενδυτικές πιέσεις να προστατεύσει τα χρεωμένα μέλη των οποίων τα επιτόκια εκτινάσσονται εξαιτίας των φημών για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η νηνεμία στην κρίση χρεών έδωσε την δυνατότητα στην ΕΚΤ να διακόψει σχεδόν εντελώς το πρόγραμμα αγορών χρεογράφων SMP στις αρχες του χρόνου, αλλά οι φήμες για επικείμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν προκαλέσει νέες εκκλήσεις για χρήση των πυρομαχικών της ΕΚΤ ώστε να προστατευθούν καίριες οικονομίες όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Η κεντρική τράπεζα πάντως, συνεχίζει από την πλευρά της να «απαντά» πιέζοντας τους πολιτικούς να λάβουν τις σκληρές αποφάσεις που θεωρεί απαραίτητες για να λήξει η μακροχρόνια κρίση χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v