Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Έκκληση για "ναι" στο δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας απηύθυνε εθνική έκκληση προς τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την δημοσιονομική συμφωνία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτ

Ιρλανδία: Έκκληση για ναι στο δημοψήφισμα
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Enda Kenny με εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμά του, απηύθυνε έκκληση προς τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την δημοσιονομική συμφωνία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί μεσα στην εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους Ιρλανδούς ότι αν την απορρίψουν το σύμφωνο, θα στείλουν το εσφαλμένο μήνυμα ότι η Ιρλανδία δεν έχει πάρει στα σοβαρά την μείωση των ελλειμμάτων και δεν αποτελεί πλέον βέβαιο μέλος της ευρωζώνης.

Ο κ, Kenny είπε ότι το «ναι» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης είναι ουσιώδες για να εξασφαλιστεί ότι η Ιρλανδία θα μπορέσει να προσφύγει, αν χρειαστεί, στα κεφάλαια διάσωσης της ΕΕ το 2013. Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας από ΕΕ και ΔΝΤ θα λήξει στα τέλη του χρόνου.

Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα από τις 25 που τάχθηκαν υπέρ της δημοσιονομικής συμφωνίας, η οποία θέτει σε δημοψήφισμα και οι επικριτές της λιτότητας ελπίζουν ότι οι, όλο και πιο προβληματισμένοι, Ιρλανδοί ψηφοφόροι, θα απορρίψουν το σύμφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v