Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Seguro: Η Πορτογαλία θα μείνει στο ευρώ

Η Πορτογαλία θα παραμείνει στο ευρώ ακόμα και αν η Ελλάδα αποχωρήσει, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της πορτογαλικής αντιπολίτευσης, A.J. Seguro. Λάθος η πολιτική της λιτότητας. Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα.

Seguro: Η Πορτογαλία θα μείνει στο ευρώ
Η Πορτογαλία θα παραμείνει στο ευρώ ακόμα και αν η Ελλάδα αποχωρήσει, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της πορτογαλικής αντιπολίτευσης, A.J. Seguro, λέγοντας ότι είναι λανθασμένη η πολιτική της λιτότητας.

"Όλες οι πληροφορίες που έχω δείχνουν ότι η Πορτογαλία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην ευρωζώνη, ακόμα και αν φύγει η Ελλάδα" σημείωσε σε συνέντευξη του στο Reuters.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη πρέπει άμεσα να βρει τρόπους να βοηθήσει τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης, ενώ τόνισε ότι η Πορτογαλία ακολουθεί μια λανθασμένη πολιτική λιτότητας και θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο να πιάσει τον στόχο του ελλείμματος.

"Πιστεύω ότι η Πορτογαλία χρειάζεται τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο για να εφαρμόσει μια υγιή και έξυπνη προσαρμογή των δημοσιονομικών της" τόνισε ο κ. Seguro.

"Είναι προφανές ότι οι Πορτογάλοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλα μέτρα, ούτε οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v