Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hewlett-Packard: Περικοπές 27.000 θέσεων εργασίας

Η ΗΡ ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 31% και εσόδων κατά 3% το α' τρίμηνο. Προχωρά σε μαζική αναδιάρθρωση με περικοπές 27.000 θέσεων εργασίας. Αυξάνει επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη.

Hewlett-Packard: Περικοπές 27.000 θέσεων εργασίας
Η Hewlett Packard επιβεβαίωσε ότι προχωρά σε απολύσεις 27.000 εργαζομένων στο πλαίσιο μίας μαζικής αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της. Οι περικοπές αντιστοιχούν στο 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και θα υλοποιηθούν εντός της επόμενης διετίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες χώρες θα επηρεαστούν.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών, η οποία συνολικά απασχολεί περισσότερα από 300.000 εργαζομένους διεθνώς, δήλωσε επίσης ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 31% σε 1,6 δισ. δολάρια και τα έσοδά της κατά 3% στα 30,7 δισ. δολάρια .

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη ειδικότερα για τον τομέα των εκτυπωτών και των προσωπικών υπολογιστών.

«Αν και ορισμένες από τις ενέργειες αυτές είναι δύσκολες διότι περιλαμβάνουν τις απώλειες θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί η εκτέλεση [των εργασιών της επιχείρησης] και να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος Meg Whitman.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v