Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη σύνοδο

Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις από την άτυπη σύνοδο στις Βρυξέλλες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να πάρουμε αποφάσεις τον Ιούνιο, ανέφερε ο H.van Rompuy.

Merkel: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στη σύνοδο
Η Γερμανία θα προτείνει βαθύτερη ενοποίηση της εσωτερικής αγοράς και μεγαλύτερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel, προσερχόμενη στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Η Γερμανία θα προτείνει «μεγαλύτερη και ισχυρότερη χρήση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» δήλωσε η κα Merkel και τόνισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις από την άτυπη σύνοδο στις Βρυξέλλες.

Rompuy: Πρέπει να ετοιμαστούμε για να πάρουμε αποφάσεις τον Ιούνιο

Σας καλώ να συζητήσουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα θα διατηρούμε υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά μας. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν, είπε από την πλευρά του ο H.V. Rompuy στην εναρκτήρια ομιλία του.

"Οι συζητήσεις μας σήμερα πρέπει να είναι εστιασμένες και να υπάρχει διάθεση συμβιβασμού. Πρέπει να ετοιμαστούμε ώστε να πάρουμε αποφάσεις τον Ιούνιο, σε πέντε εβδομάδες από σήμερα".

Θα χρειαστεί χρόνος αλλά σήμερα πρέπει να δώσουμε ελπίδα, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v