Η Ρωσία επιμένει στην πώληση Yukos

Αγνοώντας την παρέμβαση της αμερικανικής δικαιοσύνης, η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώλησης της βασικής μονάδας παραγωγής της Yukos μέσα στο σαββατοκύριακο, όπως έχει προγραμματίσει.

Η Ρωσία επιμένει στην πώληση Yukos
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εκποίηση της βασικής μονάδας παραγωγής της Yukos μέσα στο σαββατοκύριακο, όπως έχει προγραμματίσει, παρά την παρέμβαση της αμερικανικής δικαιοσύνης στην υπόθεση.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να διαθέσει με δημοπρασία την Yuganskneftegas την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, προκειμένου να πληρωθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις ύψους 27,5 δισ. δολ. της Yukos.

Στα μέσα της εβδομάδας το αμερικανικό δικαστήριο που εκδικάζει τις υποθέσεις χρεοκοπιών, επέδωσε προσωρινή εντολή αναστολής της πώλησης της μονάδας.

Η δικαστής Letitia Clark στο πλαίσιο της εντολής απαγόρευσης στους πλειοδότες και τους πιστωτές της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Gazprom να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για 10 εργάσιμες ημέρες.

Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ωστόσο ότι το εν λόγω δικαστήριο του Χιούστον δεν έχει καμία δικαιοδοσία στην υπόθεση και χαρακτήρισε την εμπλοκή του ”ανόητη.”

Στην διαδικασία της δημοπρασίας ”θα συμμετάσχει και η Gazprom, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Alexander Stepanenko.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v