Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CIC: Θα ακολουθήσουν και άλλοι εκτός ευρώ

Ο Jin Liqun, ο πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου της Κίνας, υποστηρίζει ότι υπάρχει «κενό ηγεσίας» στην ευρωζώνη και προειδοποιεί ότι εάν αποχωρήσει η Ελλάδα τότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες εκτός ευρώ

CIC: Θα ακολουθήσουν και άλλοι εκτός ευρώ
Ο Jin Liqun, ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της China Investment Corp υποστηρίζει ότι υπάρχει «κενό ηγεσίας» στην ευρωζώνη και προειδοποιεί ότι εάν αποχωρήσει η Ελλάδα τότε θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες εκτός ευρώ.

«Από τότε που ξεκίνησε η κρίση χρέους, δεν υπήρξε ποτέ ένα κύριο σχέδιο για την επίλυσή της» δήλωσε ο Jin μιλώντας στο Κέντρο Πολιτικών Σπουδών στο Λονδίνο και συμπλήρωσε: «Τα μέλη του πυρήνα της νομισματικής ένωσης θα πρέπει σίγουρα να προσέξουν για πιθανούς μιμητές, εάν επιτραπεί στην Ελλάδα να γλιτώσει από την κρίση άθικτη».

Προ ημερών, ο πρόεδρος της CIC – που είναι το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Κίνας, δήλωσε πως σταμάτησε τις αγορές κρατικών ομολόγων ευρωζώνης λόγω της χρηματοοικονομικής αναταραχής. «Χάθηκε πολύς χρόνος σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις τμηματικών πακέτων στήριξης» δήλωσε ο Jin και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπάρχει καμία στρατηγική, αλλά επικρατεί η βραχυπρόθεσμη λογική για τις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων για τα πακέτα στήριξης»

«Οι Έλληνες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να δουλέψουν πιο σκληρά. Θα πρέπει όμως, να τους δοθεί και μία μεγαλύτερη ανάσα» δήλωσε και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «θα πρέπει να πουν, εντάξει…. Σας δίνουμε δέκα χρόνια να ξεπληρώσετε το χρέος σας. Τότε η αγορά θα ήταν πιο βέβαιη γιατί αυτό είναι πιο ρεαλιστικό. Εάν οι Γερμανοί ή κάποια άλλη χώρα του ευρωπαϊκού πυρήνα πει στο λαό της ότι «θα δώσουμε στην Ελλάδα αναβολή 10ετίας, τότε πιθανότατα όλα θα λυθούν»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v