Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Αποπληρωμή χρεών σε επιχειρήσεις

Το ιταλικό δημόσιο θα κλείσει χρέη ύψους 20-30 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα μέχρι το τέλος του έτους, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που υφίστανται έντονες οικονομικές πιέσεις.

Ιταλία: Αποπληρωμή χρεών σε επιχειρήσεις
Το ιταλικό δημόσιο θα κλείσει χρέη ύψους 20-30 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα μέχρι το τέλος του έτους, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των επιχειρήσεων που υφίστανται έντονες οικονομικές πιέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mario Monti.

To επιχειρηματικό λόμπι της Ιταλίας πιέζει επί μακρόν για τις αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις, που δυσκολεύονται πολύ να εξασφαλίσουν πιστώσεις από τις τραπεζες και σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν μήνες για να λάβουν κεφάλαια που τους χρωστά το κράτος.

Ο Monti και οι υπουργοί του παρουσίασαν σε συνέντευξη Τϋπου μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις που θα δώσουν την δυνατότητα σε εταιρίες να διεκδικήσουν συμψηφισμό των χρωστούμενων με τους φόρους που πρέπει να πληρώσουν καθώς και να εξασφαλίσουν πληρωμές από τράπεζες, οι οποίες θα καλυφθούν από ταμείο κρατικών εγγυήσεων.

Τα χρέη που έχει η κεντρική διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση έναντι των επιχειρήσεων ανέρχεται στα περίπου 70 δισ. ευρώ σύμφωνα με τον σύνδεσμο βιομηχάνων Confindustria.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v