Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός Νοεμβρίου

Μειώθηκε ο τιμάριθμος στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, καθώς οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι τιμές βενζίνης και άλλων καυσίμων κίνησης εκτινάχθηκαν πάντως 12,1% από τον προηγούμενο μήνα.

Ευρωζώνη: Στο 2,2% ο πληθωρισμός Νοεμβρίου
Μειώθηκαν οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, αλλά ο τιμάριθμος παραμένει για όγδοο συνεχόμενο μήνα πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% έναντι του Οκτωβρίου και ενισχύθηκε 2,2% έναντι του Νοεμβρίου 2003.

Η ετήσια μεταβολή ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των ιδιωτών αναλυτών και παρέμεινε ίδια με την αρχική εκτίμηση που είχε κάνει η Eurostat στα τέλη Νοεμβρίου.

Σε ετήσια βάση ο ρυθμός ήταν χαμηλότερος από το 2,4% του Οκτωβρίου αλλά αρκετά υψηλότερος από το 2% που θεωρεί η ΕΚΤ όριο συμβατό με την σταθερότητα τιμών.

Οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν 1,2% από τον Οκτώβριο αλλά οι τιμές βενζίνης και άλλων καυσίμων κίνησης εκτινάχθηκαν 12,1% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα.

Εκτός τροφίμων, ενέργειας, καπνού και αλκοολούχων ποτών, οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση και αυξήθηκαν 1,9 σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v