Μείωση μεριδίου Deutsche Telekom στην ρωσική MTS

Η Deutsche Telekom μειώνει το μερίδιό της στην μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας Mobile TeleSystemes, καθώς τα χρέη την υποχρεώνουν να περιορίσει τις φιλοδοξίες της στις αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές.

Μείωση μεριδίου Deutsche Telekom στην ρωσική MTS
Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι μειώνει το μερίδιό της στην μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας, την Mobile TeleSystemes κατά 12%, συγκεντρώνοντας από την διαδικασία περί τα 1,5 δισ. δολάρια.

Η διάθεση του μεριδίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικασίας του bookbuilding που θα διαχειριστούν η UBS και η Citigroup.

Ο κορυφαίος γερμανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών είχε μεγάλες βλέψεις για την επένδυση στην MTS, καθώς την θεωρούσε κλειδί για την επέκτασή της στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας της ανατολικής Ευρώπης.

Αλλά τα αφόρητα χρέη υποχρέωσαν την Deutsche Telekom να πωλήσει μερίδιο 15% πέρσι και να βάλει ”φρένο” στη στρατηγική της.

Μολονότι τα περισσότερα χρέη της Deutsche Telekom έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο, η εταιρία έχει προγραμματίσει πολλές μεγάλες επενδύσεις στην επόμενη χρονιά, οι οποίες θα χρειαστούν χρηματοδότηση, όπως είναι η επανενοποίηση με τη μονάδα ιντερνέτ T-Online, καθώς και επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v