Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bonnici (ΕΚΤ): "Ισχυρά" ομόλογα υπέρ ασθενέστερων

Τα υγιέστερα κράτη της ευρωζώνης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το χαμηλό κόστος δανεισμού τους για να βοηθήσουν την χρηματοδότηση της ανάκαμψης των προβληματικών οικονομιών, δήλωσε μέλος της ΕΚΤ.

Bonnici (ΕΚΤ): Ισχυρά ομόλογα υπέρ ασθενέστερων
Τα υγιέστερα κράτη της ευρωζώνης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το χαμηλό κόστος δανεισμού τους για να βοηθήσουν την χρηματοδότηση της ανάκαμψης των προβληματικών οικονομιών, δήλωσε ο κ. Josef Bonnici, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. 

"Ισως είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ομόλογα με χαμηλά επιτόκια ορισμένων κρατών για να βοηθηθούν άλλα". δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Μάλτας.

Ο κ. Bonnici δήλωσε ότι το μίγμα λιτότητας και χαμηλής ανάπτυξης δημιουργεί τον κίνδυνο πτωτικού οικονομικού σπιράλ σε ορισμένα τμήματα της ευρωζώνης και ότι οι περαιτέρω επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης χρεών παραμένουν άγνωστες.

Τόνισε ότι οι επιπτώσεις των περικοπών χρέους που γίνονται πρέπει να μετριαστουν και ότι τα υγιέστερα μέλη της ευρωζώνης μπορούν να προσφέρουν χρηματοδότηση σε προβληματικούς εταίρους τους.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v