Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαγόρευση του short selling εξετάζει η Ισπανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cinco Dias, οι τράπεζες της Ισπανίας ζήτησαν από την ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς CNMW να επαναφέρει την απαγόρευση του short selling όσον αφορά τις μετοχές των χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Απαγόρευση του short selling εξετάζει η Ισπανία
Την επαναφορά της απαγόρευσης του short selling εξετάζει η Ισπανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έντονες πιέσεις στις αγορές αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Cinco Dias, επικαλούμενη τραπεζικές πηγές, αναφέρει ότι οι τράπεζες της χώρας ζήτησαν από την ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς CNMW να επαναφέρει την απαγόρευση του short selling όσον αφορά τις μετοχές των ισπανικών τραπεζών.

Η εκπρόσωπος της CNMW πάντως, δηλώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κανόνες που επιβάλει η ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Επισημαίνεται ότι οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες εβδομάδες. Χθες, η μετοχή της Bankia – της τράπεζας που η Ισπανία κρατικοποίησε κατά 45% - έφτασε να υποχωρεί κατά 27%, λόγω δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για φυγή καταθέσεων 1 δισ. ευρώ από τη συγκεκριμένη τράπεζα μόνο την τελευταία εβδομάδα. Χθες, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην υποβάθμιση 16 ισπανικών τραπεζών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v