Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $100 δισ οι τοξικές τοποθετήσεις της JPMorgan

Σύμφωνα με τους Financial Times, η JPMorgan Chase ήταν τα τελευταία τρια χρόνια ο μεγαλύτερος αγοραστής ευρωπαϊκών καλυμμένων ομολόγων με ενυπόθηκους τίτλους, όπως επίσης και τιτλοποιημένων δανείων.

Στα $100 δισ οι τοξικές τοποθετήσεις της JPMorgan
Μετά τη σοκαριστική παραδοχή της JPMorgan Chase για ζημία 2 δισ. δολ από απερίσκεπτες και εσφαλμένες τοποθετήσεις, έχει ξεκινήσει η έρευνα στις κινήσεις της επενδυτικής τράπεζας. Και τα όσα αποκαλύπτονται είναι εντυπωσιακά.

Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι οι επίφοβες τοποθετήσεις της JPMorgan Chase αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 100 δισ. δολ. Πρόκειται για τοποθετήσεις σε καλυμμένα χρεόγραφα και δομημένα προϊόντα –όπως ήταν οι περίπλοκοι τοξικοί τίτλοι που οδήγησαν στην χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο συγκεκριμένο τμήμα chief investment office (CIO) της JPMorgan Chase, που βρέθηκε στο στόχαστρο και το οποίο φέρεται πως ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής ευρωπαϊκών καλυμμένων ομολόγων με ενυπόθηκους τίτλους, όπως επίσης και τιτλοποιημένων δανείων σε όλες τις αγορές τα τελευταία τρία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v