Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Facebook: Στα $38 ανά μετοχή η τιμή διάθεσης

Σήμερα η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Με βασικό γνώμονα την ισχυρή ζήτηση, το Facebook τιμολόγησε την τιμή της μετοχής του στα 38 δολ. για το μεγαλύτερο ΙΡΟ στην τεχνολογία. Στα 104 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Facebook: Στα $38 ανά μετοχή η τιμή διάθεσης
Στα 38 δολάρια τιμολόγησε το Facebook την τιμή της μετοχής του κατά την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο, από την οποία θα αντλήσει κεφάλαια άνω των 16 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη μεγαλύτερη για εταιρεία του τεχνολογικού κλάδου.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, θα ξεκινήσει σήμερα Παρασκευή, στο Nasdaq με το σύμβολο FB.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας που δημιούργησε ο Mark Zuckerberg, σε ένα κοιτώνα του Harvard πριν μόλις οκτώ χρόνια, υπολογίζεται στα 104 δισ. δολάρια - ισάξια με το Amazon και μεγαλύτερη άλλων ηχηρών ονομάτων της τεχνολογίας όπως η Hewlett Packard και η Cisco.

Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των προσφερόμενων μετοχών. Θα διατεθούν 180 εκατ. νέες μετοχές και επιπλέον 241,2 εκατ. μετοχές των υφιστάμενων μετόχων, μεταξύ των οποίων και ο Zuckerberg. Το γεγονός σημαίνει ότι ο 28χρονος θα γίνει εν μία νυκτί κατά 3 δισεκατομμύρια πλουσιότερος.

Οι βασικοί ανάδοχοι είναι η Morgan Stanley, JPMorgan και Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v