Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hollande: Μετά τον κεραυνό …η Merkel!

Εφόσον ο νέος Γάλλος ηγέτης κατορθώσει να προσγειωθεί στο Βερολίνο (μετά τον κεραυνό που ακύρωσε την 1η πτήση του), το 1ο θέμα στην ατζέντα των συνομιλιών τους θα είναι η Ελλάδα και όχι η ανάπτυξη.

Hollande: Μετά τον κεραυνό …η Merkel!
Το αεροπλάνο που μετέφερε τον νέο Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande στην πρώτη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο, επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο αναχώρησής του επειδή χτυπήθηκε από κεραυνό, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πηγές της γαλλικής Προεδρίας ανέφεραν λίγο αργότερα ότι ο κ. Hollande επιβιβάστηκε σε άλλο αεροσκάφος και "πετάει" για Βερολίνο.

Εφόσον ο Γάλλος ηγέτης κατορθώσει να προσγειωθεί στην γερμανική πρωτεύουσα πάντως, το μεγάλο θέμα της ατζέντας των συνομιλιών του με την κα Merkel, θα είναι η Ελλάδα, και όχι η ανάπτυξη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα πραγματοποιήσει την κρίσιμη πρώτη επαφή του με την ηγέτιδα της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας και το ελληνικό ζήτημα θα κυριαρχήσει, ειδικά μετά την νέα αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης να σχηματίσει κυβέρνηση, που ωθεί την χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να «πετάξει» στο Βερολίνο για συνομιλίες με την καγκελάριο την ίδια ημέρα της ορκωμοσίας του, κι αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές καταδεικνύει ότι ο κ. Hollande βιάζεται να «απαλύνει» ορισμένα ακανθώδη ζητήματα της θητείας του.

Ο αρμόδιος συντάκτης του Reuters εκτιμά ότι, μολονότι η Ελλάδα θα είναι το κρισιμότερο ζήτημα στην ατζέντα, το καλύτερο πράγμα που μπορούν να δηλώσουν επισήμως για την Ελλάδα οι δύο ηγέτες μετά την συνάντησή τους είναι …τίποτα. Η κα Merkel διότι οποιαδήποτε κουβέντα της θα τροφοδοτήσει την ελληνική «πυρκαγιά» και ο κ. Hollande γιατί σε αυτό το σημείο μόνο κοινοτυπίες μπορεί να εκφέρει.

Το βέβαιο είναι, τονίζει ο συντάκτης, ότι όσο ήπια θα μιλήσουν δημόσια για το ελληνικό ζήτημα, τόσο έντονες θα είναι οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v