Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ZEW: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος στη Γερμανία

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, στο 10,8 από 23,4 τον Απρίλιο. Η νευρικότητα για την Ελλάδα είναι ο βασικός παράγοντας. Πρόβλεψη για νέα τραπεζική κρίση.

ZEW: Επιδείνωση οικονομικού κλίματος στη Γερμανία
Σαφή επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποτυπώνει το ινστιτούτο ZEW, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στην έντονη νευρικότητα ως προς το εάν θα παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος ΖΕW μειώθηκε το Μάιο στο 10,8 από 23,4 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές -σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters- προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 19.

Στη σχετική ανακοίνωση το ινστιτούτο ΖΕW αναφέρει ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα και στη Γαλλία συνέβαλαν στην επιδείνωση του οικονομικού κλίματος όπως και στην ενίσχυση της αβεβαιότητας για τις προοπτικές της ευρωζώνης». Τονίζει μάλιστα ότι ένα βασικό θέμα για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, αλλά και στην ευρωζώνη, είναι το μείζον ερώτημα της παραμονής (ή όχι) της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Το γεγονός ότι διακυβεύονται οι συμφωνίες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες εντείνει την αβεβαιότητα», αναφέρει.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι πρόβλεψη του ινστιτούτου ZEW είναι πως θα υπάρξει μικρή τραπεζική κρίση μέσα στους επόμενους 6 μήνες με αποδυνάμωση του ευρώ και νέα ένταση στην κρίση της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v