Σε φάση διαμεσολάβησης Fiat και General Motors

Η Fiat και η General Motors εισέρχονται στην διαδικασία της διαμεσολάβησης, μετά την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας και πριν προχωρήσουν στην προσφυγή σε ένδικα μέσα, όσον αφορά την διαμάχη για την πώληση της Fiat Auto στην GM.

Σε φάση διαμεσολάβησης Fiat και General Motors
Η Fiat και η General Motors εισέρχονται στην διαδικασία της διαμεσολάβησης, μετά την αποτυχία τους να επιτύχουν μια συμφωνία όσον αφορά το δικαίωμα της Fiat να πωλήσει την μονάδα αυτοκινήτων της στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

”Αυτή η διαδικασία, που έχει βασικό άξονα τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο διευθυνόντων συμβούλων, δρομολογείται ώστε να δώσει την ευκαιρία στις δύο πλευρές να επιλύσουν την διαμάχη, πριν καταφύγουν σε άλλα μέσα,” όπως τα νομικά μέσα, αναφέρει το ανακοινωθέν της ιταλικής βιομηχανίας.

Ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne, και ο CEO της General Motors, Rick Wagoner, δεν κατόρθωσαν να επιλύσουν τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια συνάντησης που ολοκληρώθηκε στη Ζυρίχη χθες, πριν εκπνεύσει σήμερα η ετήσια περίοδος ανακωχής πριν την προσφυγή σε ένδικα μέσα.

Και οι δύο εταιρίες εμφανίζουν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την τελευταία τριετία, καθώς διογκώνεται ο ανταγωνισμός από τις γαλλικές και τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η αμερικανική General Motors, αγόρασε το 20% της Fiat Auto το 2000 με μια συμφωνία που έδινε στη Fiat το δικαίωμα να υποχρεώσει την General Motors να αγοράσει το σύνολο της Fiat Auto σε τιμή αγοραστικής αξίας, από τα τέλη Ιανουαρίου.

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η Fiat το 2003, το μερίδιο της General Motors μειώθηκε στο 10%.

Η GM από την πλευρά της επιμένει ότι το option της Fiat είναι πλέον άκυρο, εξαιτίας της αύξησης κεφαλαίου και της πώλησης του 51% της μονάδας χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών Fidis SpA. Η Fiat έχει περιθώριο να επαναγοράσει το μερίδιό της μέχρι τον Ιανουάριο 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v