Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Προβληματισμό δημιουργούν τα τελευταία στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός, στο 3,4%. Αιφνιδιαστική επιβράδυνση σε βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις.

Κίνα: Στο 3,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Προβληματισμό δημιουργούν τα τελευταία στοιχεία για την κινεζική οικονομία, γεγονός που θέτει και πάλι επί τάπητος τη συζήτηση για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων αποδεικνύεται πολύ μικρότερη των προβλέψεων, ενώ όμως, η επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι οριακά μικρότερη των εκτιμήσεων.
 
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο. Έτσι, ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 3,4% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν μεγαλύτερη επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 3,3%.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 9,3% από 11,9% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ωστόσο, προέβλεπαν σαφώς μεγαλύτερη αύξηση κατά 12%.

Οι λιανικές πωλήσεις παράλληλα αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 14% από 15,2% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν σαφώς μεγαλύτερη αύξηση κατά 15,2%./

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v