Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμη να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό η Buba

Σε στροφή 180 μοιρών θα προχωρήσει η Bundesbank αποδεχόμενη ενίσχυση του πληθωρισμού στη Γερμανία ώστε να στηριχθεί η περιφέρεια της ευρωζώνης, αποκαλύπτει το Reuters. Θα υιοθετήσει στόχο μεγαλύτερο από το 2% της ΕΚΤ.

Έτοιμη να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό η Buba
Σε στροφή 180 μοιρών θα προχωρήσει η Bundesbank αποδεχόμενη ενίσχυση του πληθωρισμού στη Γερμανία ώστε να στηριχθεί η περιφέρεια της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει στόχο πληθωρισμού υψηλότερο από το 2% που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Επισημαίνεται ότι εδώ και καιρό, επιφανείς οικονομολόγοι θεωρούν πως για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία ώστε να αντισταθμιστεί η ύφεση στις χώρες του Νότου. Οι εκκλήσεις τους όμως, προσέκρουαν μέχρι πρότινος στις σθεναρές ενστάσεις της Bundesbank.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία άγγιξε τον Απρίλιο το 2%. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, θα υποχωρήσει τον επόμενο χρόνο στο 1,8%.

Η αλλαγή της διάθεσης έγινε αισθητή όταν στις αρχές της εβδομάδας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στηρίζει μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. Επισημαίνεται ότι το πανίσχυρο εργατικό συνδικάτο του βιομηχανικού κλάδου ζητά αύξηση μισθών κατά 6,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v