Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ενισχυμένη η κεντροαριστερά στις εκλογές

Η κεντροαριστερά και οι ψήφοι διαμαρτυρίας ενισχύθηκαν αισθητά στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας, εν μέσω ευρείας δυσαρέσκειας για την εξοντωτική λιτότητα που επιβάλλει η τεχνοκρατική κυβέρνηση.

Ιταλία: Ενισχυμένη η κεντροαριστερά στις εκλογές
Η κεντροαριστερά και οι ψήφοι διαμαρτυρίας ενισχύθηκαν θεαματικά στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας, εν μέσω ευρείας δυσαρέσκειας για την εξοντωτική λιτότητα που επιβάλλει η τεχνοκρατική κυβέρνηση.

Το κεντροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi είχε ιδιαίτερα κακή εμφάνιση.

Το κίνημα διαμαρτυρίας του κωμικού Beppe Grillo εξασφάλισε σχεδόν 20% των ψήφων στην Πάρμα, αρκετά ώστε να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Οι τοπικές εκλογές σε πάνω από 900 δήμους της Ιταλίας είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική δοκιμασία της τεχνοκρατικής κυβέρνησης του κ. Mario Monti. Το κύριο κεντροδεξιό κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού βγήκε ελαφρώς ενισχυμένο από τις αναμετρήσεις, αλλά το PDL του Berlusconi εξασφάλισε μόλις 11,3% των ψήφων.

Ο κωμικός Beppe Grillo έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς τα κοινωνικά δίκτυα για να προωθήσει την εκστρατεία του κατά της ιταλικής συμμετοχής στην ευρωζώνη. Αποκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα «επική αλλαγή».

Στο Παλέρμο, δύο κεντροαριστεροί υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την δημαρχία στον β΄γύρο, ένας εκ των οποίων ο κ. Leoluca Orlando που «κυνηγάει» την Μαφία.

Στην Γένοβα ο κεντροαριστερός υποψήφιος εξασφάλισε σχεδόν 49% των ψήφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v