Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Κυριαρχεί η ψήφος κατά της λιτότητας

Αρκετοί υποψήφιοι που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας καταγράφουν πολύ καλή εμφάνιση στις πρώτες εκτιμήσεις για τις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας, που είναι η πρώτη εθνική δοκιμασία για τον Mario Monti.

Ιταλία: Κυριαρχεί η ψήφος κατά της λιτότητας
Αρκετοί υποψήφιοι που αντιτίθενται στα μέτρα λιτότητας καταγράφουν πολύ καλή εμφάνιση στις πρώτες εκτιμήσεις για τις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας, που είναι η πρώτη εθνική «δοκιμασία» για τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Mario Monti.

Οι αναλυτές εντοπίζουν ενδείξεις οργής των ψηφοφόρων για τα μέτρα λιτότητας του κ. Monti και τα μεγάλα κόμματα της ιταλικής πολιτικής ζωής που έχουν υποστηρίξει την κυβέρνησή του από τον Νοέμβριο που ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Μετά τα αποτελέσματα των γαλλικών και ελληνικών εκλογών, καθώς και των περιφερειακών εκλογών σε κρατίδιο της Γερμανίας, η ιταλική ψήφος αναμένεται να επιτείνουν την αποτύπωση της λαϊκής οργής που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη μετά από δύο και πλέον χρόνια σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Στις μέχρι στιγμής ενδείξεις από την διήμερη εκλογική αναμέτρηση, οι υποψήφιοι για τις δημαρχίες στην Πάρμα και την Γένοβα, που στηρίχθηκαν στην δυσαρέσκεια κατά της λιτότητας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, ενώ ο δημοφιλής δήμαρχος της Βερόνα, που ανήκει στην Λίγκα του Βορρά η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην επιβολή νέου φόρου ακινήτων, εμφανίζεται να εξασφαλίζει νέα εκλογική νίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v