Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Ζητά να ακούσει Hollande για σύμφωνο

Η Ιρλανδία θα επιθυμούσε να ακούσει τις θέσεις του Γάλλου προέδρου F. Hollande για το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 31 Μαϊου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μichael Noonan.

Ιρλανδία: Ζητά να ακούσει Hollande για σύμφωνο
Η Ιρλανδία θα επιθυμούσε να ακούσει τις θέσεις του νέου Γάλλου προέδρου Francois Hollande για το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ, πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 31 Μαϊου, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Michael Noonan.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Hollande έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου που εγκρίθηκε τον Μάρτιο από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο κ. Noonan προειδοποίησε πρόσφατα τους Ιρλανδούς πολίτες, ότι μια άρνηση του δημοσιονομικού συμφώνου στο δημοψήφισμα του Μαϊου, θα μπορούσε να φράξει την πρόσβαση της χώρας στον ESM.

"Θα μας βοηθούσε αν ο κ. Hollande επεξηγούσε τι θέλει να προσθέσει στο σύμφωνο" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters o κ. Noonan.

Ο κ. Noonan πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις για αλλαγές στο σύμφωνο προβληματίζουν την κυβέρνηση της Ιρλανδίας, καθώς πραγματοποιεί καμπάνια ενόψει του δημοψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v