Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oυγγαρία: Βοήθεια € 15 δισ. θα ζητήσει από ΔΝΤ

Η Ουγγαρία επιδιώκει να έλθει σε συμφωνία με την ΕΕ και ΔΝΤ για τριετές πρόγραμμα διάσωσης 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού επικρατείας της χώρας Mihaly Varga.

Oυγγαρία: Βοήθεια € 15 δισ. θα ζητήσει από ΔΝΤ
Η Ουγγαρία επιδιώκει να έλθει σε συμφωνία με την ΕΕ και ΔΝΤ για τριετές πρόγραμμα διάσωσης 15 δισ. ευρώ, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός επικρατείας της χώρας Mihaly Varga.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ουγγρικό πρακτορείο MTI, ο κ. Varga δήλωσε ότι με βάση τις προσδοκίες της αγοράς η Ουγγαρία πρέπει να υπογράψει τριετές δάνειο κοντά στα 15 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ΕΕ για την καθυστέρηση των συνομιλιών.

"Πρέπει να συγκροτήσουμε ένα πακέτο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγοράς" δήλωσε σε συνέντευξη στον ιδιωτικό σταθμό TV2 ο Mihaly Varga.

"Πρέπει να υπογράψουμε μια τριετή συμφωνία, η οποία θα κυμαίνεται στα 15 δισ. ευρώ" ανέφερε. "Συνάγω αυτό το ποσό από τις προσδοκίες της αγοράς, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι το ποσό στο οποίο θα καταφέρουμε να συμφωνήσουμε" σημείωσε.

"Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ έχουν καθυστερήσει γιατί το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να αποφασίσουν ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v