Χάνει ένα ακόμη κρατίδιο η Angela Merkel

Οι Χριστιανοδημοκράτες απέσπασαν το 31% των ψήφων που είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της παράταξης στο συγκεκριμένο κρατίδιο από το 1950. Το SPD με 29,9% και με επίσης 22 έδρες κινητοποιείται για σχηματισμό συνασπισμού.

Χάνει ένα ακόμη κρατίδιο η Angela Merkel
Τον έλεγχο ενός ακόμη ομόσπονδου κρατιδίου, του τέταρτου μέσα σε δύο χρόνια, κινδυνεύει να χάσει η παράταξη της Angela Merkel μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο Σλέσβιγκ Χόλσταϊν. Οι Χριστιανοδημοκράτες απέσπασαν το 31% των ψήφων, που είναι το χειρότερο αποτέλεσμα της παράταξης στο συγκεκριμένο κρατίδιο από το 1950, και απέσπασαν 22 έδρες. Το SPD μπορεί να ήρθε δεύτερο, με το 29,9% όμως των ψήφων κι επίσης με 22 έδρες κινητοποιείται για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με τα άλλα μικρότερα κόμματα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύονται οι Πράσινοι με 14%, ενώ οι λαβωμένοι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις Φιλελεύθεροι συγκεντρώνουν 8,5% και για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο θα εκπροσωπείται και το κόμμα των Πειρατών με 8%. Το SPD, πάντως, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Πράσινους και το Κόμμα SSW που αντιπροσωπεύει τη δανέζικη μειονότητα. Εάν συμφωνήσουν τα τρία κόμματα, τότε θα ελέγχουν 35 από τις 69 έδρες στη βουλή του κρατιδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v