Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Βουτιά ΡΜΙ - Ανακάμπτουν οι λιανικές πωλήσεις

Αρνητική έκπληξη αποτελούν τα τελικά στοιχεία για τον συνολικό ΡΜΙ ευρωζώνης. Διαμορφώθηκε στο 46,7 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,4. Καλύτερα των προσδοκιών όμως, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις.

ΕΕ: Βουτιά ΡΜΙ - Ανακάμπτουν οι λιανικές πωλήσεις
Πολύ χαμηλότερος της αρχικής εκτίμησης αποδεικνύεται ο συνολικός ΡΜΙ για τις δραστηριότητες του ιδιωτικού κλάδου ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η τελική αναθεώρηση για τον ΡΜΙ Απριλίου διαμορφώνεται στο 46,7 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,4. Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο συνολικός ΡΜΙ βρισκόταν σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο, στο 49,1.

Ένδειξη του ΡΜΙ κάτω από το όριο του 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Δυσοίωνη είναι η εικόνα που δίνεται για τον ισχυρό κλάδο υπηρεσιών της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 46,9 τον Απρίλιο έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,9. Η υποχώρηση από το 49,2 του προηγούμενου μήνα είναι αισθητή.

Ανακάμπτουν οι λιανικές πωλήσεις

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν τον Μάρτιο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν ότι θα μείνουν αμετάβλητες.

Τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη είχαν μειωθεί κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,1% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v