Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην κερδοφορία για την RBS

Για το πρώτο τρίμηνο, η RBS δήλωσε λειτουργικά κέρδη 1,2 δισ. στερλινών ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγράψει ζημίες 144 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 800 εκατ. στερλινών.

Επιστροφή στην κερδοφορία για την RBS
Καλύτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της Royal Bank of Scotland για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η βρετανική τράπεζα, η οποία ανήκει κατά 82% στο βρετανικό δημόσιο μετά την στήριξη που έλαβε εν μέσω χρηματοοικονομικής κρίσης, δήλωσε επίσης ότι βρίσκεται σε τροχιά για πλήρη ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, η RBS δήλωσε λειτουργικά κέρδη 1,2 δισ. στερλινών (που αντιστοιχεί σε 1,9 δισ. δολ.) ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγράψει ζημίες 144 εκατ. στερλινών. Επισημαίνεται ότι οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κέρδη 800 εκατ. στερλινών. Με κινητήριο δύναμη το αναμορφωμένο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, αλλά και τη σημαντική μείωση του ισολογισμού της τράπεζας (κατά 27 δισ. στερλίνες, στα 950 δισ.), η RBS κατόρθωσε να καταγράψει σημαντική βελτίωση.

«Είμαστε ευτυχείς με την πρόοδο του πρώτου τριμήνου αν και το οικονομικό, αλλά και το θεσμικό κλίμα, παραμένει δύσκολο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Hester και συμπλήρωσε: «Η RBS συνεχίζει αξιοσημείωτα να ανακτά την ισχύ και την αντοχή της». Ο κ. Hester επιβεβαίωσε ότι η RBS θα ολοκληρώσει την επόμενη εβδομάδα την αποπληρωμή των έκτατων δανείων που έλαβε από τη βρετανική κυβέρνηση. Αποκάλυψε ωστόσο, πως η διοίκηση δεν επιθυμεί την πώληση των μετοχών που ανήκουν στο βρετανικό δημόσιο υπό τις παρούσες συνθήκες στις αγορές. Δήλωσε επίσης, ότι θα ξεκινήσει εκ νέου η καταβολή μερισμάτων και κουπονιών για τα υβριδικά κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v