Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενας στους 7 περιμένει το τέλος του κόσμου

Σχεδόν 15% του πληθυσμού του πλανήτη πιστεύουν ότι ο κόσμος θα καταστραφεί κατά την διάρκεια της ζωής τους και 10% θεωρούν ότι το ημερολόγιο των Μάγια έχει δίκιο ότι θα συμβεί το 2012, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Ενας στους 7 περιμένει το τέλος του κόσμου
Σχεδόν 15% του πληθυσμού του πλανήτη πιστεύουν ότι ο κόσμος θα καταστραφεί κατά την διάρκεια της ζωής τους και το 10% θεωρούν ότι το ημερολόγιο των Μάγια μάλλον έχει δίκιο ότι αυτό θα συμβεί το 2012, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Reuters.

Το τέλος του ημερολογίου των Μάγια, που εκτείνεται σε 5.125 χρόνια και σταματά στις 21/12/2012, έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση σε όλο τον κόσμο, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου.

«Είτε περιμένουν ότι το τέλος θα έλθει από το χέρι του Θεού, είτε από φυσική καταστροφή ή από πολιτικό γεγονός ή για οποιοδήποτε λόγο, ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη πιστεύει ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου,» σημειώνει η κα Keren Gottfried, research manager της Ipsos Global Public Affairs που διενήργησε την έρευνα εκ μέρους του Reuters.

Η διεθνής έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16.262 ανθρώπων σε πάνω από 20 χώρες και εμπεριέχει μεγάλες αποκλίσεις στις απόψεις: Μόνο το 6% των Γάλλων και το 7% των Βρετανών πιστεύουν ότι ο Αρμαγεδδών έρχεται σε σύγκριση με 22% στην Τουρκία και τις ΗΠΑ και κάτι λιγότερο στην Νότιο Αφρική και την Αργεντινή.

Επιπλέον, οι άνθρωποι με χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης ή εισοδήματος καθώς και με ηλικία κάτω των 35 ετών, είναι πιο επιρρεπείς στην άποψη ότι θα γίνει η αποκάλυψη κατά την διάρκεια της ζωής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v