Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση εσόδων και κερδών για την Alcatel-Lucent

Αποτελέσματα που απογοήτευσαν την αγορά, ανακοίνωσε η Alcatel – Lucent.  Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 12% στα 3,21 δισ. ευρώ. Επιφυλακτικότητα της διοίκησης για την μετέπειτα πορεία.

Μείωση εσόδων και κερδών για την Alcatel-Lucent
Αποτελέσματα που απογοήτευσαν την αγορά, ανακοίνωσε η Alcatel – Lucent, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Γαλλίας, ενώ η διοίκησή της δήλωσε επιφυλακτική και για την μετέπειτα πορεία, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει κάθετη πτώση που ξεπερνά το 13%.

Συγκεκριμένα, η Alcatel – Lucent ανακοίνωσε κέρδη 398 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της πώλησης της Genesys. Σε λειτουργικό επίπεδο όμως, ανακοίνωσε ζημίες 221 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 είχε καταγράψει λειτουργικά κέρδη 4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 12% στα 3,21 δισ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι κατώτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 3,24 δισ. ευρώ.

«Δείτε την κρίση της ευρωζώνη γύρω μας… είχε αντίκτυπο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ben Verwaayen και συμπλήρωσε: «είναι ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να συνυπολογίζεται και ένας σοβαρός λόγος για να είμαστε επιφυλακτικοί»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v