Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:Νέο κρούσμα "τρελής αγελάδας" στην Καλιφόρνια

Η αρμόδια αγροτική υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έχει εκδηλωθεί νέο κρούσμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια, προκαλώντας κάθετη πτώση στις τιμές βοείου κρέατος στις αγορές.

ΗΠΑ:Νέο κρούσμα τρελής αγελάδας στην Καλιφόρνια
Η αρμόδια αγροτική υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι έχει εκδηλωθεί νέο κρούσμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων στην Καλιφόρνια, προκαλώντας κάθετη πτώση στις τιμές βοείου κρέατος στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, καθώς δημιουργείται κίνδυνος μείωσης της ζήτησης σε αμερικανικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι προηγούμενες αναφορές για την ασθένεια είχαν στείλει στα τάρταρα τις τιμές του κρέατος το 2006 καθώς και το 2003, όταν χώρες που κάνουν εισαγωγές, κυρίως από την Ασία, ακύρωσαν το αμερικανικό κρέας.

Πάντως στην τωρινή περίπτωση, οι αξιωματούχοι σημειώνουν με έμφαση ότι το κρέας από το άρρωστο ζώο δεν έχει εισέλθει στην τροφική αλυσίδα.

Ήδη ωστόσο, δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικού εμπορίου της Νοτίου Κορέας, η Lotte Mart και η Home Plus, σταμάτησαν προσωρινά τις πωλήσεις αμερικανικού μοσχαρίσιου κρέατος μετά την αποκάλυψη του κρούσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v