Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oλλανδία: Στις 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές

Η βασίλισσα της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ προβλέπει για το 2012 η Fitch.

Oλλανδία: Στις 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές
Η βασίλισσα της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση για πάνω από τέσσερεις μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mark Rutte παραιτήθηκε, ύστερα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την λήψη μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας Jan Kees de Jager, συναντήθηκε την Τετάρτη με ηγέτες όλων των πολιτικών κομμάτων, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια κάποια σύγκλιση πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στην ολλανδική βουλή την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, η Fitch ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το έλλειμμα της Ολλανδίας αναμένεται να διαμορφωθεί το 2012 στο 4,5% του ΑΕΠ, ενώ το 2013 θα μειωθεί στο 3%.

Προειδοποίησε ωστόσο, ότι η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας και οι πρόωρες εκλογές αυξάνουν τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3% το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v