Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιφνιδιαστική συρρίκνωση γερμανικής μεταποίησης

Ο γερμανικός ΡΜΙ μειώθηκε τον Απρίλιο στο 46,3 από 48,4 τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη συρρίκνωση του δείκτη από τον Ιούλιο του 2009. Τα προβλήματα της περιφέρειας διαχέονται στον πυρήνα, τονίζει η Markit.

Αιφνιδιαστική συρρίκνωση γερμανικής μεταποίησης
Αιφνιδιαστική χαρακτηρίζεται η μείωση του δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον γερμανικό κλάδο μεταποίησης και μάλιστα με τον μεγαλύτερο ρυθμό της τελευταίας τριετίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, ο γερμανικός ΡΜΙ μειώθηκε τον Απρίλιο στο 46,3 από 48,4 τον προηγούμενο μήνα. Είναι η πρώτη συρρίκνωση του δείκτη από τον Ιούλιο του 2009 και προκλήθηκε κυρίως από τη σημαντική μείωση των εξαγωγών.

"Υπάρχουν αναφορές ότι οι πωλήσεις προς τη νότια Ευρώπη είναι ιδιαιτέρως αδύναμες κατά συνέπεια υπάρχουν αποδείξεις ότι τα προβλήματα στην περιφέρεια της ευρωζώνης διαχέονται στον ευρωπαϊκό πυρήνα" αναφέρει ο Chris Williamson της Markit επισημαίνοντας πως και το διεθνές εμπόριο είναι πλέον αδύναμο.

"Η Γερμανία παράγει εξαγωγές που ο κόσμος αγοράζει όταν υπάρχει καλή ανάπτυξη και περιορίζει όταν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις και αυτό βλέπουμε αυτή την στιγμή" εξηγεί.

Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε τον Απρίλιο στο 44,9 από 46,2 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι είναι ο 10ος συνεχής μήνας που καταγράφεται συρρίκνωση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v