Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η κινεζική μεταποίηση

Βελτίωση συνθηκών στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης κατά τον ΑΠρίλιο. Ο ΡΜΙ της HDBC διαμορφώθηκε στο 49,1, που συνεπάγεται μεν συρρίκνωση  δραστηριοτήτων, αλλά με σαφώς χαμηλότερο ρυθμό από το 48,3 του Μαρτίου.

Ανακάμπτει η κινεζική μεταποίηση
Βελτίωση των συνθηκών καταγράφεται στον κινεζικό κλάδο μεταποίησης κατά τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ της HSBC διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 49,1, που συνεπάγεται συρρίκνωση της κινεζικής μεταποίησης, αλλά με μικρότερο ρυθμό από ότι τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι τον Μάρτιο, ο δείκτης ΡΜΙ είχε υποχωρήσει στο 48,3.

Η βελτίωση της κατάστασης στον κλάδο μεταποίησης κατά τον Απρίλιο «οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και κατά συνέπεια μειώνεται η ανησυχία για απότομη επιβράδυνση στην Κίνα» αναφέρει ο Hongbin Qu της HSBC

Η ομαλή επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα διεθνώς για το 2012. Η κυβέρνηση της χώρας έχει προχωρήσει σε αλυσιδωτές κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής (κυρίως μέσω της μείωσης του λόγου των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων) ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v