Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philips: Εκτίναξη κερδών 80% στα 249 εκατ. ευρώ

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Philips Electronics για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 80% στα 249 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 7% στα 5.,607 δισ. ευρώ.

Philips: Εκτίναξη κερδών 80% στα 249 εκατ. ευρώ
Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα της Philips Electronics για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 80% στα 249 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 7% στα 5.,607 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν σαφώς μικρότερη κερδοφορία στα 186 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 4,436 δισ. ευρώ.

Ο ολλανδικός όμιλος ωστόσο προειδοποίησε ότι υπάρχουν αρκετές προκλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους κυρίως λόγω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος, τις ευάλωτες καταναλωτικές δαπάνες και τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς το 2012, δεδομένων των αβεβαιοτήτων για την Ευρώπη και την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Frans Van Houten, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επηρεάστηκαν από προσωρινούς παράγοντες όπως το κόστος της αναδιοργάνωσης του ομίλου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v