Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chesapeake: Μυστικά δάνεια 1,1 δισ.& έλαβε ο CEO

Με βουτιά 9% αντιδρά η μετοχή της Chesapeake Energy, μετά το δημοσίευμα ότι ο CEO δεν δήλωσε δάνεια ύψους 1,1 δισ. δολ. που έλαβε σε τριετή περίοδο με εγγύηση τα μερίδιά του σε εκατοντάδες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Chesapeake: Μυστικά δάνεια 1,1 δισ.& έλαβε ο CEO
Με βουτιά 9% αντιδρά η μετοχή της Chesapeake Energy στην Wall Street, μετά την αποκάλυψη του Reuters ότι ο CEO της αμερικανικής πετρελαϊκής κ. Aubrey K. McClendon δεν δήλωσε δάνεια ύψους 1,1 δισ. δολ. που έλαβε σε τριετή περίοδο με εγγύηση τα μερίδιά του σε εκατοντάδες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου ο κ. McClendon δανείστηκε 1,1 δισ. δολ. δεσμεύοντας τα μερίδια που ο ίδιος κατέχει σε ενεργητικά της επιχείρησης.

Τα δάνεια δόθηκαν μέσω τριών επιχειρήσεων που ελέγχει ο κ. McClendon και οι οποίες δηλώνουν ως διεύθυνσή τους τα κεντρικά γραφεία της Chesapeake.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθεί ένα πολύ ελκυστικό πλεονέκτημα που του προσέφερε η θέση του: Την ευκαιρία να αγοράσει τα ίδια τα μερίδια σε πετρελαιοπηγές, τα οποία χρησιμοποίησε ως εγγύηση για τον δανεισμό.

Το μέγεθος και η φύση των δανείων δημιουργούν την υποψία ότι οι  συμφωνίες που έκλεισε ο κ. McClendon για το ατομικό του συμφέρον, αντιπαρατίθενται με τις υποχρεώσεις του απέναντι στους μετόχους της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v