Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αποχωρεί από Πακιστάν και Ν. Κορέα

Η HSBC Holdings ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την πώληση των επιχειρήσεών της στο Πακιστάν, μια ημέρα μετά την συμφωνία εξόδου της από την Νότιο Κορέα.

HSBC: Αποχωρεί από Πακιστάν και Ν. Κορέα
Η HSBC Holdings ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για την πώληση των επιχειρήσεών της στο Πακιστάν, σε μια ακόμη κίνηση μείωσης της διεθνούς παρουσίας της στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης αναπροσαρμογής της στρατηγικής.

Η κορυφαία διεθνής τράπεζα ανακοίνωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με σειρά τραπεζών για την πώληση 10 υποκαταστημάτων που εντάσσονται στην θυγατρική της HSBC, την HSBC Bank Middle East Ltd.

Η HSBC προσπαθεί να περιορίσει την διεθνή παρουσία της σε λίγες, καίριες αγορές. Στην Ασία, ο όμιλος έχει αναφέρει ότι θα επικεντρωθεί σε έξι βασικές αγορές, πέραν του Χονγκ Κονγκ και συγκεκριμένα σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία και Σιγκαπούρη.

Οι πωλήσεις επιχειρήσεων από την HSBC επιταχύνονται το τελευταίο διάστημα. Χθες, η τράπεζα υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Korea Development Bank που προβλέπει ότι η κρατική τράπεζα θα αγοράσει όλες τις επιχειρήσεις της HSBC στην Νότιο Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v